Все пішло жахливо не так: FT дізналася, як Путін готував вторгнення в Україну

Новини, Політика

Президент країни-агресора Володимир Путін підготував вторгнення в Україну потай від свого оточення та викликав незадоволення еліт військовою агресією.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на “Financial Times”.

“Все вище керівництво Кремля дізналося про вторгнення лише тоді, коли побачило, як Путін оголосив про “спеціальну військову операцію” (війну – ред.) по телебаченню того ранку”.

Пізніше в Кремлі зібралися російські олігархи.

“Всі були повністю розгублені”, – розповідла людина, яка була присутня на заході.

Один з олігархів запитав міністра закордонних справ Сергія Лаврова, як Путін міг спланувати таке масштабне вторгнення в такому вузькому колі, що більшість високопосадовців Кремля, економічного кабінету  та її бізнес-еліти не вірили, що це взагалі можливо. “У нього є три радники”, – відповів Лавров, -“Іван Грозний. Петро Перший. І Катерина Велика”.

“Згідно з планом вторгнення Путіна, російські війська мали захопити Київ за лічені дні в результаті блискучого, порівняно безкровного бліцкригу. Натомість війна виявилася для Росії болотом історичних масштабів”, – пише видання.

Навіть коли величезна ціна вторгнення для Росії стає для Путіна очевидною, кремлівський лідер, як ніколи, сповнений рішучості довести справу до кінця, кажуть люди, які його знають.

“Ідея ніколи не полягала в тому, щоб загинули сотні тисяч людей. Все пішло жахливо не так”, – заявив колишній високопоставлений російський чиновник.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.