На Івано-Франківщині зареєстрували другий випадок ботулізму

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині трапився другий випадок ботулізму. Прикарпатець потрапив до реанімації через те, що їв копчену рибу та м’ясні консерви домашнього приготування.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Суспільне.

Інформація про випадок ботулізму до центру контролю та профілактики хвороб надійшла від Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні. В екстреному повідомленні йшлося про те, що чоловік потрапив до реанімації медзакладу з отруєнням.

Наразі пацієнт перебуває під наглядом лікарів на стаціонарному лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні.

З початку 2023 року це — вже другий випадок ботулізму в Івано-Франківській області. Перший трапився минулого тижня, коли чоловік їв копчену скумбрію з вакуумованої упаковки невідомого походження та отруївся.

“Ботулізм — це гостре важке інфекційно-токсичне захворювання, яке виникає через вживання продуктів, що містять ботулотоксин. Це призводить до важких уражень нервової системи, змін в роботі серцево-судинної системи, слабкості скелетних і гладких м’язів, порушення зору, ковтання. Токсин палички ботулізму є найбільш небезпечним з усіх відомих бактеріальних токсинів”, — йдеться у дописі.

Медики кажуть, що найчастіше захворювання виникає після вживання грибів домашнього консервування, копченої або в’яленої риби, м’ясних і ковбасних виробів, бобових консервів.

Визначити наявність у продукті токсину неможливо, оскільки він не має кольору, смаку та запаху.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.