У Китаї анонсували “мирний план” щодо війни в Україні до 24 лютого

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Позиція Китаю – поважати територіальну цілісність і суверенітет усіх країн.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ТСН.

Влада Китаю, яка офіційно зберігала нейтралітет щодо повномасштабного вторгнення РФ до України, анонсувала документ, в якому представлять своє бачення врегулювання війни Росії проти України.

Про це повідомив радник президента Китаю Сі Цзіньпіна Ван Ї на Мюнхенській конференції з безпеки.

Він наголосив, Китай схвильований “розмахом” війни в Україні, і висловив думку,  що між Україною та Росією потрібні переговори. Війну проти України він називав “українською кризою”, повідомляє CNN.

Ця війна не має продовжуватися. Конфлікти та війни не мають переможців, їх не можна вирішити простим способом — протистоянню треба запобігати”, — сказав один із китайських лідерів.

Китайський дипломат також анонсував, що до кінця лютого КНР подасть документ із викладом позиції щодо політичного врегулювання війни Росії проти України.

“Ми дещо запропонуємо. І це буде китайська позиція щодо політичного врегулювання кризи в Україні. На річницю (повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого — ред. ) ми опублікуємо документ з нашою позицією. У документі ми повторимо пропозиції, зроблені головою КНР Сі Цзіньпіном, у тому числі про необхідність поважати територіальну цілісність і суверенітет, дотримуватись мети та принципів Статуту ООН, про необхідність серйозно ставитися до законних побоювань у сфері безпеки та підтримувати всі зусилля, що сприяють мирному врегулюванню”, — сказав керівник Офісу закордонних справ ЦК Компартії Китаю.

Китайський чиновник також нагадав переговори, які були в Білорусі і Туреччині, які ” потім зірвалися”.

“І все повернулося на круги своя. Ми не знаємо чому. Які причини? Але ми відчуваємо, що є певні сили, які не хочуть, щоб мирні переговори були успішними і щоби війна припинилася якнайшвидше. Їх не турбує смерть українського народу чи зростаюча шкода для Європи. Я боюся, що у них є більші стратегічні цілі, ніж Україна”, – сказав він.

Як повідомляє кореспондентка ТСН Наталія Фібріґ, яка працює Мюнхені, при цьому представник Китаю жодним словом не згадав воєнні злочини російських солдатів, які особливо відкрилися, коли після згаданих переговорів Росію прогнали з Чернігівщини і Київщини.

На пропозицію мирних ініціатив від Китаю відреагували в Європі. Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що важливий кожен шанс на мир, однак територіальні поступки Росії виключені, а війна не припиниться, поки російські війська не приберуться з України.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.