Дуда: лукашенко добре знає, що участь у війні проти України означатиме для нього кінець

Війна, Новини, Політика, Суспільство
лукашенко намагається уникнути відправлення своєї армії на війну проти України, адже це означатиме кінець режиму самопроголошеного президента білорусі. 

Таку думку президент Польщі Анджей Дуда висловив в інтервʼю ТСН, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Сьогодні вже ні в кого не викликає сумнівів, що в сучасній білорусі ми маємо справу з режимом, від якого де-факто можна очікувати чого завгодно. Однак цей режим також грає у свою гру. Немає сумнівів, що лукашенко десь намагається уникнути того, щоб путін змусив його… вступити у відкритий бій проти України. Тому що це означало б смерть для багатьох білорусів, які не мають бойового досвіду і, погано озброєні, зіткнулися б з українцями, які воюють вже багато років і дуже рішуче налаштовані захищати свою батьківщину”, – сказав Дуда.

За його словами, відправлення армії на війну проти України може стати остаточним кінцем для білоруського режиму.

“білоруси не є войовничою нацією, білоруси не хочуть воювати. Тому їх потрібно було б змусити піти проти своїх українських сусідів. лукашенко дуже добре знає, що це означатиме для нього остаточний кінець, тому що нація практично, на мою думку, тоді піде проти нього у повному складі”, – переконаний польський лідер.

Він спрогнозував, що ситуація може виявитися абсолютно некерованою для лукашенка.

“Сьогодні він може контролювати її за допомогою терору, сьогодні він примушує до покори, засуджуючи протестувальників і тих, хто виступає проти нього, до багаторічних термінів ув’язнення, але всього цього може виявитися недостатньо, якщо він змусить людей йти і проливати кров за справу, яку вони вважають ганебною”, – наголосив Дуда.

Як повідомляв Укрінформ, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський заявив, що офіційно військовослужбовці республіки білорусь не беруть участі у війні проти України, але випадків участі білоруських найманців чимало.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.