Новий глава Міноборони Німеччини пообіцяв досягти перемоги України у війні

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що Україна переможе у війні, але не може спрогнозувати, скільки часу це забере.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Європейську правду“.

Борис Пісторіус заявив, що підтримує позицію уряду та прем’єра Німеччини Олафа Шольца про те, що “Німеччина допомагатиме Україні скільки потрібно”.

“Та я маю уточнити: Україна повинна перемогти у війні”, – заявив він, викликавши аплодисменти зали.

Згодом у дискусії Пісторіус додав, що “повністю погоджується” також із думкою про те, що Україні потрібна не лише обіцянка тривалої підтримки, а й швидка підтримка, яка дозволить перемогти якнайшвидше.

“Але ми не знаємо, як довго це триватиме. Тому ми маємо готуватися – змінити обсяги виробництва зброї та обговорити, що робити для спільної закупівлі зброї”, – заявив він.

Окремо Пісторіус заявив про намір НАТО захищати держави, які вже стали членами альянсу, у разі, якщо Росія вирішить напасти також на інші держави.

“Ми можемо і будемо захищати кожен дюйм території альянсу”, – пояснив він.

Раніше канцлер Німеччини закликав держави-партнери якнайшвидше відправити танки Україні. Також у Мюнхені відбулася суперечка про натяки про поступки України у війні.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.