Можуть спускатися до людських осель: на Львівщині помітили багато вовків, які ходять зграями (фото)

Новини, Суспільство
На Львівщині, працівники Національного природного парку “Бойківщина” попереджають про зграї вовків, які через брак їжі, можуть все ближче спускатися до людських осель.

Про це повідомляють на сторінці НПП у Фейсбук,пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Обережно вовки! Цього року працівниками НПП “Бойківщина” відмічено велику кількість вовків, які ходять, як по одному, так і зграями. Через брак їжі сіроманці можуть все ближче спускатися до людських осель. Але більшість випадків нападу вовка на людину є результатом їх захворювання сказом, яке вони можуть підхопити від інфікованих лисиць”, – йдеться у повідомленні.

Цікаві факти про вовка:

  • Вовки здатні відчути запах на відстані півтора кілометра. У цих звірів є здатність розрізняти 200 млн.запахів( людина розрізняє всього 50 млн.) Саме тому вовки відмінні мисливці
  • Вовк може бігти з швидкістю 65 км за годину і стрибати у висоту до 5 метрів, а його розумові здібності кращі ніж у собаки.
  • Найбільша вовча зграя може складатися з 40 особин
  • Один голодний вовк за раз може з’їсти 10 кг м’яса.

Можуть спускатися до людських осель: на Львівщині помітили багато вовків, які ходять зграями (ФОТО)

Довідково: Національний природний парк «Бойківщина» – другий гірський парк Львівщини, створений в межах Турківського району.  В постійне користування Парку передано 10623 га лісових земель (87% від загальної площі). Парк включає три кластери в районах Турківської верховини, Буківської полонини та Сколівського середногір’я.

Основні його масиви локалізовані в контурах вже існуючих природоохоронних об’єктів, а саме: ландшафтного заказника «Пікуй», загальнозоологічного заказника «Либохорівський» та частини РЛП «Надсянський».

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.