На розколяді в Опришівцях зібрали 20 тисяч гривень для ЗСУ (відео+фото)

Без рубрики

У неділю, 5 лютого, в храмі Святої великомучениці Параскеви в приміському селі Опришівці відбулася благодійна розколяда.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

В Опришівцях разом з камерним хором “Воскресіння”  колядували сьогодні всі.

«Коляда – співана молитва»! Сьогодні молились і спільно просили в Господа Бога перемоги, миру та спокою”, – йдеться в дописі хору “Воскресіння”.

На благодійній коляді в селі Опришівці зібрали 19492 гривень і 20 доларів, які підуть на допомогу 128-ій бригаді.

“Наші захисники зараз особливо потребують допомоги і підтримки. Допомагаймо їм, щоб разом швидше здолати ворога!”, – закликає камерний хор “Воскресіння”.

Колядували в храмі також  аматорський ансамбль Міського Будинку вчителя “Едельвейс”, вихованці ліцею №6 та хор храму Святої великомучениці Параскеви.

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 6 людей та у приміщенні

На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: 9 людей, люди стоять та у приміщенні

Довідково:

Розколяда – це традиція проводів різдвяних свят, яка ще раз підкреслює важливість Різдва.

Традиційно Розколяда починається після Водохреща, а тривати може аж до Стрітення, коли, за народним повір’ям, зима зустрічається з весною. Розколяду святкують громадою або в колі друзів і родини. Співають колядки, щедрівки, маланкують —  згадують усе, що робили упродовж різдвяних свят.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.