В ЦНАПах більше не реєструють: як франківцям записати дитину в дитячий садок

ДІТИ, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську вже не працює електронна реєстрація дітей в дошкільні навчальні заклади через Центр надання адміністративних послуг. Тепер для реєстрації дитини в садочок достатньо звичайного телефона.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Часто батьки, за звичкою, одразу після народження малюка, мчать в ЦНАП, щоб записати дитину в дитячий садок. Адже всі пам’ятають довжелезні черги на Вічевому майдані, коли інколи доводилось по декілька днів чекати на свій талон для запису дитини в садок. Останній ажіотаж був навколо запису в новий садочок “Джерельце” в мікрорайоні “Липки”. Батьки, навчені гірким досвідом запису в новозбудовані садки “Солов’ятко” та “Вишиванка”, тоді стояли в черзі цілу ніч.

Тому з ще з 1 грудня 2021 року в Івано-Франківську запровадили автоматизовану систему «Е-садок». Проте не всі про це знають, тому і досі одразу йдуть за звичкою в ЦНАП, а звідти – в департамент освіти.

Втім, тепер зареєструвати дитину в садок можна з дому, достатньо звичайного смартфона.

Для реєстрації дітей в дошкільні навчальні заклади необхідно самостійно зареєструватися на платформі «Е-садок» та здійснити реєстрацію в режимі онлайн. Робити це потрібно не з моменту народження, як було у попередній реєстрації, а за декілька місяців до вступу у дошкільний освітній заклад.

Як в Івано-Франківську запроваджували “Е-садок” на платформі sadok.bloqly.com.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.