Чому “Калушавтодор” купив ще технічної солі попри безсніжну зиму

Новини, Суспільство

30 січня в електронній системі державних закупівель Прозоро відбувся тендер на закупівлю технічної солі для зимового підсипання доріг. Закупівлю оголосило комунальне підприємство «Калушавтодор» на 1 млн гривень з наміром придбати 118 тонн солі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  «Вікна»

Термін достачання — до кінця 2023 року.

Документи на участь в торгах подали два суб’єкти господарювання, а меншу ціну — 932 195,28 гривні — запропонувало ТОВ «Костанза», яке є власником Калуської ТЕЦ. Рішенням уповноваженої особи комунального підприємства від 31 січня ТОВ «Костанза» визнано переможцем процедури закупівлі та ухвалено рішення про намір укласти з цим підприємством договір. Відтак тонна солі для комунального підприємства коштуватиме близько 7,9 тис. гривень. Це дешевше, ніж ціна, за якою «Калушавтодор» купував технічну сіль у другій половині минулого року.

Нагадаємо, у вересні комунальне підприємство закупило 100 тонн кам’яної солі за ціною 10 тис. гривень за тонну — на 1 млн гривень. А у листопаді уклали договір про постачання ще 200 тонн: тоді торги оголошували на 2 млн гривень, а за їх підсумками вийшла ціна в межах 1,8 млн гривень або близько 8,9 тис. гривень за тонну. До речі переможцем аукціону, який відбувся у листопаді,теж було ТОВ «Костанза».

Як повідомив у коментарі «Вікнам» заступник міського голови Богдан Білецький, цього року через безсніжну зиму суміш для підсипання доріг комунальне підприємство практично не використовує – з листопада пішло всього 50 тонн солі. Тож «Калушавтодор» фактично використав половину від того обсягу, який було закуплено ще у вересні. Договір на постачання 200 тонн солі, за словами Богдана Білецького, залишився нереалізованим, оскільки від листопада нові постачання солі підприємству не були потрібними. А нову закупівлю на 118 тонн на початку цього року оголосили, оскільки ціна на технічну сіль впала і комунальне підприємство вирішило не переплачувати, а купити її дешевше.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.