Двоє прикарпатців за $3500 допомагали тікати від армії – їх “подвиги” викрили правоохоронці (фото)

Кримінал, Новини

Служба безпеки блокувала черговий канал виїзду вiйськовозобов’язаних за кордон та затримала його органiзаторiв. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на СБУ..

Фiгуранти – двоє мешканцiв Iвано-Франкiвської областi. Вони виготовляли для «клiєнтiв» фiктивнi документи водiїв транспортного пiдприємства з Волинi, що має лiцензiю на мiжнароднi пасажирськi перевезення. На пiдставi фальшивок данi призовникiв вносили до державної системи «Шлях». З одного «замовника» органiзатори брали 3,5 тисячi доларiв,

За цi кошти «ухилянти» отримували пакет необхiдних документiв та iнструктаж щодо поводження на кордонi. Надалi вони безперешкодно виїжджали до європейських країн як нiбито водiї.

Правоохоронцi затримали двох органiзаторiв оборудки в порядку ст. 208 Кримiнального процесуального кодексу.

Пiд час обшукiв правоохоронцi вилучили у них:

  • близько 30 тисяч доларiв, ймовiрно, отриманих вiд злочинної дiяльностi;
  • 5 транспортних засобiв, на яких незаконно перевозили вiйськовозобов’язаних;
  • документацiю, яка ставала пiдставою для незаконного перетину державного кордону.

Затриманим повiдомлено про пiдозру за ч. 3 ст. 332 Кримiнального кодексу – незаконне переправлення осiб через державний кордон України.

За цей злочин законом передбачено позбавлення волi на строк вiд 7 до 9 рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до 3 рокiв з конфiскацiєю майна.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.