Відразу три літаки Путіна злетіли у небо, щоб “прикрити” його шлях до Білорусі

Війна, Новини, Політика

Борт Володимира Путіна увійшов у повітряний простір Білорусі, перед цим з Москви та Санкт-Петербурга злетіло ще 2 літаки, вірогідно, щоб відволікти увагу від повітряного судна, на якому знаходиться президент країни-агресора.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “МотолькоПомоги”

Повідомляється, що у повітряний простір Білорусі увійшов Іл-96-300ПУ з реєстраційним номером RA-96022. Борт вилетів із Санкт-Петербурга о 14:25 за місцевим часом. Номер рейсу – RSD111.

Вірогідно, для конспірації о 14:30 з московського аеропорту “Внуково” було піднято інший Іл-96-300ПУ з номером RA-96020. Номер рейсу – RSD1/RSD001.

Крім того, вранці у Петербург перегнали одразу два борти Путіна RA-96022 і RA-96014, другий також, після зльоту літака з Путіним, був піднятий у небо.

Передісторія:

  • 19 грудня президент Росії Володимир Путін планує відвідати Мінськ з широкою урядовою делегацією. Планується спершу зустріч за участі усіх міністрів, після того зустріч Лукашенка й Путіна сам на сам, а далі пресконференція.
  • Наразі російський диктатор уже вирушив до Білорусі. Його борт супроводжує одразу три літаки.
  • На зустрічі Лукашенка і Путіна також будуть присутні міністри оборони Білорусі та Росії Віктор Хренін і Сергій Шойгу.
  • Повідомляється, що сторони будуть обговорювати “процес реалізації ухвалених раніше союзних програм”, зокрема торгово-економічну співпрацю і спільні проєкти “з акцентом на імпортозаміщення”, співпрацю в енергетичній сфері та безпекові питання.
  • На початку грудня до Мінська літав міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Тоді з Білоруссю підписали зміни до угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері. Тоді ж повідомлялося, що Путін і Лукашенко домовилися про зустріч у грудні.
  • Прессекретар президента країни-агресора Дмитро Пєсков заявив, що російський диктатор Володимир Путін не збирається примушувати Білорусь брати участь у війні проти України, але натякнув, що режим Олександра Лукашенка добровільно має прийняти рішення.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.