Росія закликала інші ядерні держави не обмежувати її інтереси, щоб уникнути ядерної війни

Новини, Політика, Суспільство

Міністерство закордонних справ Росії в середу оприлюднило заяву, в якій закликала інших членів “ядерного клубу” запобігти прямому зіткненню через “небезпечні спроби обмежувати життєво важливі інтереси”.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Європейську правду“.

Російське МЗС стверджує, що держава у своїй діяльності “суворо і послідовно керується постулатом про неприпустимість ядерної війни, в якій не може бути переможців і яка ніколи не повинна бути розв’язана”, а умови можливого ядерного удару “чітко окреслені, мають суто оборонну спрямованість і не допускають розширювального тлумачення”.

“Реагування із застосуванням ядерної зброї гіпотетично допускається Росією виключно у відповідь на агресію, здійснювану із застосуванням ЗМЗ (зброї масового знищення), або агресію з використанням звичайних озброєнь, коли під загрозу поставлено саме існування держави”, – йдеться в заяві.

МЗС РФ стверджує, що в нинішній ситуації, яка “стала наслідком безвідповідальних і безпардонних дій, спрямованих на підрив нашої національної безпеки”, першочерговим завданням стає недопущення будь-якого військового зіткнення ядерних держав.

“Закликаємо інші країни ядерної “п’ятірки” на ділі продемонструвати свою готовність працювати над розв’язанням цього пріоритетного завдання і відмовитися від небезпечних спроб обмежувати життєво важливі інтереси одна одної, балансуючи на межі прямого збройного конфлікту та заохочуючи провокації з ЗМЗ, що здатне призвести до катастрофічних наслідків”, – підсумовують у відомстві.

Раніше в середу видання The New York Times повідомило, що нещодавно російські військові керівники мали розмови про те, коли і як Москва може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні, що викликало підвищене занепокоєння у Вашингтоні та столицях країн-союзників.

У відповідь представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати не бачать жодних ознак того, що Росія здійснює підготовку до застосування ядерної зброї.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.