Суд позбавив водія права керування автомобілем на 10 років та конфіскував його авто за водіння з ознаками наркотичного сп’яніння

Кримінал, Новини, Суспільство
Калуський міськрайонний суд розглянув матеріали адміністративної справи, які надійшли з місцевого відділу поліції.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.
Згідно цих матеріалів, у вересні 2022 року, водій керував автомобілем з ознаками наркотичного сп’яніння, його зіниці очей не реагували на світло, вбачалося порушення мови та координації рухів. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку, водій відмовлявся.
Оцінивши зібрані у справі докази, суддя прийшов до висновку, що вина водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.130 КУпАП, повністю підтверджується матеріалами справи про адміністративне правопорушення, зокрема: протоколом про адмінправопорушення,
направленням на огляд водія транспортного засобу з метою виявлення стану сп’яніння та постановами суду.
При накладенні адміністративного стягнення, суд врахував, що водій двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню за ст. 130 КУпАП, тому вирішив призначити стягнення у вигляді штрафу в розмірі 51 000 грн.
Крім того позбавив його права керування транспортними засобами строком на 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.