Справа Укргазбанку: НАБУ оголосило в розшук ексголову НБУ Шевченка

Кримінал, Новини, Суспільство

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук трьох посадовців “Укргазбанку”, причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких – ексголова Нацбанку Кирило Шевченко.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Йдеться про ексголову правління “Укргазбанку”, одного з заступників “Укргазбанку” та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови”, – зазначили у Бюро.

У відомстві пояснили, що про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук.

 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо завдання понад 206 мільйонів гривень збитків “Укргазбанку” у вигляді тримання під вартою.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва “Укргазбанком”.

Також підозру у розкраданні 206 млн грн державного банку повідомили ще чотирьом основним фігурантам даного злочину, серед яких колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.