На Івасюка зі скандалом монтували МАФ, який Марцінків погодив, а потім пообіцяв не класти (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Вранці 24 жовтня на газоні під входом до будинку на Івасюка, 28 зі скандалом розвантажили два металеві каркаси для встановлення в цьому місці нової малої архітектурної форми (МАФ). 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  “Галку”.

За кілька днів до цього міський голова Руслан Марцінків у прямому ефірі на ТРК “Вежа” пообіцяв скасувати виданий очолюваним ним же виконкомом дозвіл на монтаж цієї споруди.

Місцева мешканка Надія розповіла редакції, що про плани встановлення тут МАФу мешканці випадково дізналися у червні. Тоді перед будинком комунальники обгородили на газоні стрічкою кілька дерев і навіть встигли зрізати липу. Пояснили – тут скоро буде новий магазинчик.

Тоді люди й дізналися, що виконком 11 листопада 2021 року дозволив встановити на газоні два зблоковані тимчасові споруди, площею 59,80 м2. Мешканці одразу зібрали підписи до мера, що проти такої будови. З мерії прийшла відповідь, що дозвіл чинний і МАФ тут встановлять. Однак тоді монтажні роботи не почалися.

“Люди не були в курсі про ці плани з МАФом ні в червні, ні зараз. Людей ніхто не питав. П’ятого жовтня вони знову приїхали і вже хотіли встановлювати МАФ. Шостого жовтня ми написали другу заяву до мера, але через нові ракетні обстріли все затихло, ніякі дії не провидилися. У четвер мер у прямому ефірі сказав, що якщо люди проти, споруди не буде. Тепер підписи з цілого будинку подали. Чекаємо відповідь”, – розповіла Надія.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у телеефірі на ТРК “Вежа” 20 жовтня у відповідь на телефонний дзвінок мешканки дійсно сказав, що скасує рішення про дозвіл на встановлення МАФу.

 “Це давали Федику. Можливо якесь інше місце йому запропонуємо. Якщо мешканці проти, я теж категорично проти. Я врахую, ми перенесемо, ми заберемо, скасуємо це рішення підприємцю Федику”, – сказав Руслан Марцінків.

Однак мешканці Івасюка, 28 не дочекалися скасування рішення, зате вранці 24 жовтня побачили, як перед їх будинком починають розвантажувати два каркаси під МАФи.

“Приїхала споруда на машині. Люди вийшли на вулицю – і там була ненормативна лексика до людей від них. Казали що “Їм по….”, казали, що “дзвоніть навіть до Марцінківа”. Аби не допустити монтажу, кілька людей стали на вантажіці на каркас, але кран розвантажив його з людьми всередині – це взагалі було дуже небезпечно” , – розповіла Надія.

Міський голова Руслан Марцніків на ситуацію відреагував коментарем у Фейсбуці. Сказав, що пришле на місце муніципальну інспекцію. Хоча і вони і поліція, котрі прибули на місце події, зафіксували лише дозвільні докумети, видані виконкомом і підписані чиновниками підлеглих Марцінківа.

Наразі мешканці чекають реальних дій міського голови, аби виконав свою публічну обіцянку. Монтажна бригада з місця події поїхала геть.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.