«Прикарпаттяобленерго» отримало комплект супутникового інтернет- зв’язку Starlink

Новини, Суспільство

Для надійного розподілу електроенергії споживачам на території Івано-Франківської області компанія отримала комплект супутникового інтернет- зв’язку Starlink від Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Львівського ІТ-кластера.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку”.

Рішення передати Starlink обленерго було прийняте військовою адміністрацією у зв’язку із  необхідністю забезпечення критичної інфраструктури безперебійним інтернет-покриттям в умовах воєнного стану. Оскільки Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури і його не можна легко відключити, він більш стійкий до кібератак, яким не одноразово з початку війни піддається обленерго.

Для обленерго це уже другий комплект супутникового інтернет- зв’язку Starlink. Перший компанія придбала за власні кошти ще в перші місяці війни, щоб мати резервне джерело зв’язку та інтернету, необхідного для забезпечення основної діяльності, на випадок кібервтручання або обстрілів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.