З російського полону визволили 108 жінок – ОП (фото)

Війна, Новини, Політика, Суспільство

В результаті чергового обміну полоненими вдалося звільнити 108 жінок.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Військово-морських сил, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінеця в Telegram, керівника Офісу президента Андрія Єрмака в Telegram.

“Черговий масштабний обмін полоненими вдалося провести сьогодні. Особливо емоційний та справді особливий – ми звільнили з полону 108 жінок. Це був перший цілковито жіночий обмін. У полоні перебували мами та доньки, яких дуже чекали рідні.

37 евакуйованих з “Азовсталі”, 11 офіцерів, 85 – рядових та сержантів. З них – 35 захисниць із ЗСУ, 32 – ВМС, 12 – ТРо, 8 – НГУ, включно з 2 із “Азову”, 5 – ДССТ, 4 ДПСУ та 12 цивільних” – сказав керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

 

Деталі: За словами Єрмака, серед звільнених є дівчата, незаконно ув‘язнені в ОРДЛО, які потрапили в полон ще до широкомасштабного вторгнення.

Люди сиділи з 2019 року в псевдореспубліках за “надто проукраїнську позицію”, яка виражалась в перевезенні гуманітарки для дітей-сиріт, надумані “шпигунство” та “тероризм”, зазначив голова ОП.

Також вказується, що це був нервовий обмін: надто багато деталей і моментів, які могли вплинути на процес, змінити його хід, однак все завершилося благополучно.

Зараз всі дівчата будуть проходити медичний огляд та реабілітацію.

Оновлено о 22:19: Державна прикордонна служба надала УП фото чотирьох звільнених з полону прикордонниць.

 

Визволені з полону прикордонниці
ДПСУ
 

Визволені з полону прикордонниці (фото з різницею в дві години)
ДПСУ

У ВМС зазначили, що 32 жінки служать в лавах морської піхоти: “Надзвичайно важливий день як для всієї України, так і для 36 окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського. З російського полону повернулися 108 жінок, серед яких 32 наші посестри”.

 

ВМС
 

ВМС
 

ВМС
 

 
 
 
 

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.