Маск знайшов дивне виправдання окупації Криму Росією

Війна, Новини, Політика

Ілон Маск вважає, що для Росії Крим так само важливий, як для США – Гавайські острови, тому і захопила.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову SpaceX і Tesla Ілон Маск у Twitter.

“Подобається це комусь чи ні, але Крим абсолютно точно розглядається Росією як невід’ємна частина Росії.

Крим також має критичне значення для національної безпеки Росії, оскільки він є її південною військово-морською базою.

З їх точки зору, втрата Криму – це все одно, що для США втрата Гавайських островів і Перл-Харбору…

Росія “бачить” Крим як важливу частину Росії, так само, як Америка вважає важливою частиною Америки Гаваї”.

На твіти Маска у тому ж Twitter уже відреагував радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

“Ілон Маск, якщо кожного разу капітулювати перед Росією, почувши ядерні погрози, через скільки ітерацій цього протистояння SpaceX стане SpaceZ із “Дмитром Рогозіним” як СЕО? І скільки ще країн розпочнуть хаотичні ядерні перегони, щоб захистити себе? Сумнівна стратегія…”

Минулого тижня Ілон Маск опублікував пропозиції для “мирного врегулювання” війни Росії проти України, які містять фактично ті ж пункти, що він згадував у розмові з Бреммером – від визнання Криму російським до постійного нейтралітету Києва.

Пізніше Маск також говорив про небезпеку ядерної війни і те, що Росія однозначно переможе у війні з Україною, бо має більше населення та ресурсів.

Твіти американського бізнесмена викликали хвилю обурення з боку українських та інших користувачів соцмережі. Водночас російські ЗМІ та посадовці активно підхопили їх; так, речник Путіна Дмитро Пєсков назвав їх “вартими уваги пропозиціями”.

Натомість президент Литви Гітанас Науседа відповів Маску історією про викрадені колеса Tesla. А міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас вважає, Маск “попався на вудку” Кремля, який шантажує світ ядерною зброєю.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.