ЗСУ вдарили по 10 районах зосередження ворога – оперативне командування

Війна, Новини

На південних рубежах захисту українські військові з неба і землі завдали ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки ворога.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на оперативне командування “Південь“.

“В районі Хрещенівки нашими активними діями подавлено ворожий опорний пункт.

Противник продовжує намагання утримати тимчасово окуповані території, прагне протидіяти реалізації наших задумів, часом робить спроби диверсійно-розвідувальних чи штурмових дій.

Так, силами до роти в напрямку Безіменного від Чкалового намагався покращити своє тактичне положення. Успіху не мав, із втратами відступив.

Не припиняється ворожими підрозділами і повітряна розвідка. В протидію цієї активності 3 безпілотних розвідника типу “Орлан-10″ нашими підрозділами збиті”.

Крім того, ворог завдав ще й 6 авіаударів, в тому числі трьома крилатими ракетами типу “повітря – повітря” по літаках Повітряних Сил., обійшлося без втрат української авіації.

Ввечері ворожою авіацією завдано ракетний удар п’ятьма ракетами класу “повітря – поверхня” Х-59 в напрямку Дніпропетровщини та Запоріжжя. 4 ракети знищено силами протиповітряної оборони Повітряного командування “Схід”, одна влучила в підприємство з переробки зернових на Криворіжжі. Є пошкодження виробничих об’єктів, обійшлося без людських втрат.

Українська авіація завдала 6 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, а також по позиціях ворожої ППО.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 220 вогневих завдань, в тому числі по чотирьох районах зосередження сил та засобів в Чарівному, Олешках та Херсоні, по двом станціям радіоелектронної боротьби в Бериславському районі і контрольно – по мосту в Новій Каховці.

Підтверджені втрати ворога складають: 18 загарбників, 2 танки і 6 одиниць іншої броньованої та автомобільної техніки.

8 кораблів ворожого флоту маневрують в Чорному морі поблизу кримського узбережжя. На бойовому чергуванні 1 ВДК і 3 надводних носії 24 ракет “Калібр”.

“Загроза нанесення ракетних ударів не зникла, на додачу до неї слід зважати на імовірність застосування й дронів-камікадзе по південних регіонах”, – повідомляє оперативне командування.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.