Туреччина працює над можливістю переговорів Зеленського і Путіна – МЗС

Війна, Новини, погода, Політика

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив у понеділок, що Туреччина продовжує свої зусилля задля зближення президентів Росії та України для початку дипломатичних переговорів щодо припинення війни в Україні.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресконференцію в Токіо, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Daily Sabah.

“У війні немає переможця. Щоб закінчити цю війну, швидше за все доведеться повернутись за стіл переговорів, як тільки обидві сторони це усвідомлять. Має бути справедливий мир, особливо для України. Окуповані території – це територія України”, – сказав Чавушоглу.

Він додав, що “лідерів, які хочуть продовження війни, також треба переконати”.

“Ми, як Туреччина, не втрачаємо надії, ми продовжимо наші зусилля. Наш президент продовжить контакти з Путіним та Зеленським, аби об’єднати двох лідерів, щоб забезпечити ухвалення рішень на рівні лідерів. Весь світ сплачує ціну війни”, – додав Чавушоглу.

Минулого тижня Чавушоглу заявив, що рішення Путіна про мобілізацію не наближає закінчення війни.

Міністерство закордонних справ Туреччини засудило наміри Росії провести так звані референдуми на окупованих територіях України, заявивши, що це ускладнить дипломатичний процес і загрожує поглибленню нестабільності.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.