Британія перша запровадила санкції проти РФ через псевдореферендуми

Війна, Новини, Політика

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі в понеділок оголосив про запровадження 92 санкцій у відповідь на фіктивні референдуми, які Росія організувала в чотирьох регіонах України в порушення міжнародного права.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на британський уряд.

“Фіктивні референдуми, проведені під дулом пістолета, не можуть бути вільними або справедливими, і ми ніколи не визнаємо їх результати. Вони відповідають чіткій схемі насильства, залякування, тортур та примусових депортацій на захоплених Росією територіях України”, – наголосив глава Форин-офісу.

За його словами, санкції Британії “спрямовані проти тих, хто стоїть за цими фіктивними голосуваннями, а також проти осіб, які продовжують підтримувати агресивну війну російського режиму”.

Зокрема Лондон вніс до санкційних списків 33 чиновників та колабораціоністів, які перебувають у тимчасово окупованих регіонах України, зокрема главу “уряду Херсона” Сєрґєя Єлісєєва, “міністра освіти і науки ЛНР” Івана Кусова, главу “уряду Запоріжжя” Євґєнія Баліцкого і заступника “глави ДНР” Євґєнія Солнцева.

Також під санкції потрапила агенція IMA Consulting, яку називають “улюбленим піар-агентством Путіна” і якій було доручено керувати публічними кампаніями для просування фейкових референдумів.

Обмеження торкнулися і російської компанії “Гознак”, “відомої своєю монополією на виготовлення “десятків мільйонів” державних документів, зокрема прискорених паспортів на тимчасово окупованих територіях України”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.