Переїхав у Івано-Франківськ та планує відкрити кав’ярню. Маріуполець Дмитро Ключник (відео)

Новини, Суспільство

Дмитро Ключник переїхав з Маріуполя в Івано-Франківськ. У рідному місті він понад шість років працював баристою у власній кав’ярні.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну у приміщенні кафе облаштував пункт приймання допомоги, розповів Дмитро кореспондентці Суспільного.

“24 зачинилися і все. Потім в цій кав’ярні ми збирали речі для людей, які приїжджали з розбомблених сіл. Відкрили пункт збору речей. Люди приносили, ми їх віддавали, кому було потрібно”, — розповідає Дмитро.

Хлопець каже, з кожним днем ситуація в місті погіршувалася: не було води, світла та зв’язку. Тому Дмитро вирішив виїхати з Маріуполя. Згодом дізнався, що саму кав’ярню розікрали, а в приміщення, де розташовувався заклад, потрапив снаряд.

Переїхав у Івано-Франківськ та планує відкрити кав’ярню. Маріуполець Дмитро Ключник
Маріуполець Дмитро Ключник працює в кав’ярні в Івано-Франківську. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Якось нам пощастило виїхати, бо перед нами колону розстріляли й за нами колону розстріляли. І ми орієнтовно 10 годин з Маріуполя до Бердянська їхали. З кав’ярні із собою взяли одну свічку. Більше нічого, все там залишилося”, — каже Дмитро.

До Івано-Франківська хлопець приїхав випадково. Спочатку планував залишатися у Львові, але ціни на житло були дуже високі, тому й переїхав.

Оскільки жодних заощаджень у хлопця не залишилося, відкрити нову справу на Прикарпатті поки що не може.

“Знайшов роботу у кав’ярні, поки працюю тут. Я шукаю грантодавців, пишу грант. Якщо вони мені дадуть гроші, за них я зроблю ремонт, куплю обладнання і найму людей. Бо я це вмію робити, це мені подобається”, — каже хлопець.

Переїхав у Івано-Франківськ та планує відкрити кав’ярню. Маріуполець Дмитро Ключник
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

У Маріуполі залишився товариш Дмитра. Подробиць він не розповідає, але каже: ситуація складна. У місті – російські військові, у людей немає світла, води та опалення. Про перспективу повернутися додому Дмитро каже так: “Якщо буде Україна – звісно повернуся”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.