На Івано-Франківщині відкрили прихисток для вимушених переселенців у сторічному будинку

Новини, Суспільство

У селищі Кути Косівського району відкрили шелтер для вимушених переселенців у будівлі, збудованій ще у 1907 році. Прихисток облаштували зусиллями благодійного фонду “Карітас” та Кутської громади.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт Івано-Франківську обласну військову адміністрації.

У сторічній будівлі зможуть тимчасово проживати 80 переселенців. Для них облаштували 12 кімнат. У користуванні нових мешканців будуть два поверхи та підвальне приміщення.

За словами заступниці голови обласної військової адміністрації Людмили Сірко, внутрішньо переміщені люди житимуть у прихистку доти, доки не матимуть змоги повернутися додому.

Під час відкриття митрополит Івано-Франківської УГКЦ Кир Володимир Війтишин освятив приміщення закладу.

Що відомо

Старовинна будівля належала австрійцю Екелю, який володів трьома великими підприємствами у селищі Кути. Пізніше у цьому будинку розташовувалися суд та лікарня, однак упродовж останніх дев’яти років будівля була закинута. Кутська громада передала історичну будівлю благодійному фонду “Карітас” у довгострокову оренду. Для реконструкції будинку для переселенців запрошували архітекторів. Кошторис проєкту склав 12 млн грн.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.