“Можемо зараз протестувати до 800 людей”. У Франківську можна безкоштовно зробити ПЛР-тест на мавпячу віспу

Новини, Суспільство

В Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб можна безкоштовно зробити тест на виявлення мавпячої віспи.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Про це Суспільному розповів керівник центру Руслан Савчук.

“Тест-системи ми отримали орієнтовно півтора тижня тому. Можемо зараз протестувати до 800 людей, але за відповідної симптоматики. Поки що звернень від жителів області не було. Але ми готові”, — каже Руслан Савчук.

За його словами, дослідження проводитимуть спеціалісти вірусологічної лабораторії, в якій тестують хворих на COVID-19.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час робочого візиту на Прикарпаття повідомив, що тестування на виявлення мавпячої віспи безкоштовно проводять в кожному обласному центрі контролю та профілактики хвороб. У центрах є відповідні тест-системи й відпрацьований логістичний маршрут доправлення зразків на дослідження. В Україні вже виявили один випадок цієї хвороби, хворому призначили лікування.

“Симптоми схожі на грип і грипоподібні захворювання: висока температура, головний біль, ломота в суглобах, а також висипи, такі папули на шкірі. З них забирається секрет і передається в центр контролю і профілактики хвороб на діагностику. Всі наші центри забезпечені необхідними ПЛР-системами й можуть діагностувати цю хворобу і ще багато інших”, — каже Ляшко.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.