Псевдоволонтеру з Калуша, який привласнив понад 1 млн грн благодійників, повідомили про підозру (відео)

Кримінал, Новини, Суспільство

Калуська прокуратура повідомила про підозру калушанину, який привласнив понад 1 млн грн благодійних внесків на підтримку Збройних сил України.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Національної поліції України.

Як йдеться у дописі, чоловік з травня до серпня 2022 року розміщував у соціальних мережах оголошення про збір грошей на потреби української армії. Також він публікував повідомлення про допомогу волонтерам у купівлі деяких товарів. Чоловік збирав пожертви на особисті банківські рахунки, щоб придбати автомобілі, прилади нічного бачення, безпілотники, тепловізори.

Калушанин привласнив собі приблизно 1,2 млн грн благодійників та бійців, повідомили у прокуратурі. Усього чоловік обдурив понад 20 людей, повідомили у поліції. Слідчі провели обшук у помешканні калушанина та знайшли мобільні телефони й банківські картки.

Прикарпатцю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Що відомо

Як раніше повідомляло Суспільне, підозрюваний — Віталій Хемич, який є сином підприємця та ексдепутата Калуської міської ради Ігоря Хемича. Після того, як обдурені люди почали поширювати інформацію про псевдоволонтера, він опублікував відеозвернення у Facebook, в якому зізнався, що є залежним від азартних ігор. Також чоловік попросив вибачення у тих, в кого виманив гроші.

Старший брат псевдоволонтера Олег Хемич кореспондентці Суспільного повідомив, що почав віддавати людям гроші, які у них видурив його брат.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.