Німецький концерн відремонтував 16 БМП Marder для України, чекає дозволу уряду на відправку

Війна, Новини, Політика

Виробник зброї Rheinmetall повністю відновив 16 БМП Marder зі старих запасів Бундесверу за власні кошти.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на канал ARD, Європейську правду“.

Машини готові до відправки, але наразі немає ліцензії на їх експорт від федерального уряду. Rheinmetall вже розпочав ремонт ще 14 Marder.

У разі потреби ще 70 машин зі складів можуть бути знову придатні до використання.

Уряд Німеччини поки що відмовляється дозволити поставку в Україну БМП і танків західного зразка, посилаючись на нібито домовленість з іншими країнами-партнерами, які надають військову підтримку Україні.

“Жодна країна ще не поставила бронетранспортери західного зразка або основні бойові танки, і ми домовилися з нашими партнерами, що не будемо робити це самостійно”, — заявила федеральний міністр оборони Крістіне Ламбрехт у понеділок.

Але останніми днями з лав урядової коаліції також почастішали заклики до того, що Німеччина повинна більше підтримувати Україну важким озброєнням.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.