5 найкращих фільмів про королеву Єлизавету ІІ, які варто подивитися (відео)

Відео-новини, Новини, Політика, рубрика призабуті імена, Суспільство, Туризм

Єлизавета II увійшла в історію як найбільш довгоправляча королева Великої Британії. Але це далеко не єдиний цікавий факт із біографії правительки.

Насичений життєвий шлях Її Величності надихнув багатьох режисерів на створення культових байопиків і навіть анімаційних комедій.

Щоденна онлайн-газета Голос ІФ зібрала для вас 5 найкращих, на думку редакції, кінострічок про життя покійної британської королеви. Актриси, яким випала честь втілити на екранах образ Єлизавети II, нерідко отримували за роль найвищі кінонагороди.

Так, наприклад, сталося з Хелен Міррен. Вона перетворилася на Єлизавету ІІ у фільмі “Королева” (2006) і отримала за це “Оскар”, “Золотий глобус”, BAFTA, а також кубок Вольпі на Венеціанському кінофестивалі.

Події кінокартини описують життя британської королівської сім’ї у перші кілька днів після трагічної загибелі принцеси Діани. Після новин про аварію Єлизавета II з онуками Гаррі та Вільямом, які залишилися без матері, усамітнилася у заміській резиденції та готувалася до прощання з невісткою. Фільм розповість про цей складний період у житті правительки, а також роль прем’єр-міністра Тоні Блера в інформуванні народу Англії.

Серіал “Корона”, перший сезон якого вийшов на екрани у 2016 році на Netflix, вважається одним із найуспішніших проєктів сучасності. Він охоплює період життя Єлизавети ІІ з раннього дитинства і до 2002 року, коли померла королева-мати. Біографічний серіал, у якому також є й вигадані сцени, розповідає про всі знакові моменти у житті монархині.

Влітку 2022 року на екрани вийшов четвертий сезон.

Якою була Єлизавета до того, як стала королевою Великої Британії, розповість фільм “Лондонські канікули” (2015). Там глядач знайомиться зі спадкоємицею на престол та її сестрою Маргрет, які у травні 1945 року, отримавши дозвіл від батька, вирушають до центру Лондона святкувати з англійським народом перемогу у війні над гітлерівською Німеччиною.

Єлизавета II – відома любителька собак породи коргі. Тож не дивно, що мультиплікатори вирішили присвятити цьому мультфільм. Смішна анімаційна історія про пригоди улюбленця королеви Рекса “Королівський коргі” (2018) вже завоювала симпатію глядачів у всьому світі.

“Король говорить” (2010) – оскароносний художній фільм про великого монарха, отця Єлизавети Георга VI. Неохоче погодившись на трон після того, як старший брат зрікається посади короля, він стикається зі своєю найільшою проблемою – боязню виступати перед публікою та заїканням. Глядачам показали зворотний бік успішного правителя, за що кінострічка отримала високі оцінки та безліч нагород.

Крім того, фільм став ще однією нагодою дізнатися про дитинство майбутньої королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.