У Франківській ОВА розповіли, що робити у разі виникнення радіологічного забруднення

Новини, Суспільство

Зазначили в ОВА, що область цілком забезпечена препаратами калію йодиту. 

У зв’язку із ситуацією на Запорізькій АЕС та непередбачуваністю росіян, Івано-Франківська ОВА дала інструкції, що робити у разі виникнення радіологічного забруднення, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

“Насамперед якщо ви отримали повідомлення про радіаційну небезпеку негайно пройдіть в укриття, далі зніміть верхній шар одягу, робіть це обережно, щоб не розтрусити радіоактивний пил. Помістіть одяг у пластиковий пакет, або герметичний контейнер і тримайте його подалі від людей і тварин. Якщо є можливість вимийте тіло з милом під проточною водою, якщо ж води немає скористається вологими серветками, або ж вологою тканиною і одягніть  чистий одяг”, – йдеться у відео.

Наголошують, що водопровідну або колодязну воду можна використовувати тільки для вмивання себе, або продуктів. Вживати її можна після повідомлень рятувальників чи влади. Кип’ятіння водопровідної не позбавляє її від радіоактивних речовин. Тому необхідно мати запаси води у пляшках.

Зазначили в ОВА, що область цілком забезпечена препаратами калію йодиту, за потреби жителі області зможуть його отримати у поліклініках, амбулаторіях за місцем проживання.

“У разі радіоактивної небезпеки потрібно одноразово вжити калій йодит людям до 40 років, вагітним та дітям. Ні в якому разі не можна калій йодит кілька разів. Також не варто його вживати для профілактики”, – інформують в ОВА.

Також голова ОВА повідомила про телеграм-бот з інструкціями у разі хімічної атаки або техногенної аварії –https://t.me/chemicalsafety_bot

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.