РФ била по дерев’яних “HIMARSах” дорогими ракетами “Калібр” – WP

Новини, Політика

Росіяни витрачали дорогі ракети “Калібр” на удари по макетах з дерева, які приймали, зокрема, за передові американські ракетні системи HIMARS.

Про це розповідає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на The Washington Post.

За інформацією ЗМІ, українські захисники виготовили дерев’яні “приманки”, які через об’єктив російських безпілотників нагадували передові американські ракетні системи. БПЛА передавали дані про місцезнаходження “техніки” ракетоносцям у Чорному морі, які завдавали удару по макетах, приймаючи їх за “VIP-цілі”.

“Після кількох тижнів у польових умовах приманки “витягли” (з РФ – ред.) щонайменше 10 крилатих ракет “Калібр” — початковий успіх, який змусив Україну розширити виробництво копій для ширшого використання”.

WP зазначає, що використання приманок є однією з багатьох тактик, які застосовували Збройні сили України, щоб дати відсіч більшому та краще оснащеному противнику.

За словами америнканського дипломата, на якого посилається WP, ударами по фіктивних цілях можна частково пояснити те, що росіяни звітували про знищення більшої кількості HIMARS, ніж взагалі отримувала Україна.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.