Волонтери “Громадської ініціативи Галичини” з початку великої війни доправили 91 авто бійцям на фронт (відео)

Війна, Новини, Політика

Волонтери громадської організації “Громадська ініціатива Галичини” з 2015 року привозять автомобілі з-за кордону на потреби ЗСУ.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне, голову організації Лесю Качурову.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну організації вдалося привезти для бійців 91 авто.

З її слів, останній автомобіль привезли з Чехії для військовослужбовців, які воюють на Харківському напрямку. Волонтерка каже, транспорт — в хорошому стані, але має пройти техобслуговування.

Леся Качурова розповідає, не все завжди вдається легко, адже в дорозі можуть виникнути проблеми з документами або й звичайне виснаження, коли доводиться стояти в черзі на кордоні по 12 годин.

“Весь процес привезення авто лежить на нас. Військові говорять, які є вимоги. Ми шукаємо авто та погоджуємо. В нас майже у всіх країнах є волонтери, які довозять нам автівку хоча б до Польщі. Звідти забираємо в Івано-Франківськ та ремонтуємо. Наступний етап — перевезення автомобіля до місця призначення — до військових”, — розповідає Леся Качурова.

Голова благодійної організації каже, здебільшого зараз бійці самостійно оплачують купівлю машин.

“Переважно зараз бійці самостійно фінансують. Ми можемо взяти на себе ремонт, малювання, доставку. Але, як правило, це — ті, хто замовляє авто — військові. Люди перестали допомагати приблизно з травня. Надходжень у нас немає. Раніше ми могли купувати, більше того, в березні нам дарували автомобілі. Зараз такого немає”, — розповідає Леся Качурова.

Волонтери "Громадської ініціативи Галичини" з початку великої війни доправили 91 авто бійцям на фронт
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Волонтер Володимир Шпег каже, що бійці постійно потребують автівок.

“Скільки часу живуть там ті автомобілі? В кращому випадку — тиждень. Нещодавно мали такий випадок у Рівному. Машина зламалася. Ми розуміли, що нам потрібно їхати на Харків. Нам у Рівному відремонтували авто і жодної копієчки не взяли. Люди знали, що авто їде для ЗСУ, для хлопців. Що нам потрібно вже бути в Харкові, а ми ще тільки — в Рівному, і що кожна хвилина для нас дорога”, — каже Володимир Шпег.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.