На Івано-Франківщині отруїлися семеро туристів з Києва. Їх госпіталізували

Війна, Новини, Суспільство

У Микуличині, що на Івано-Франківщині, отруїлися семеро туристів з Києва. Їх госпіталізували в інфекційне відділення Яремчанської міської лікарні.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Під час санепідобстеження спеціалісти з’ясували, що 25 серпня дев’ятеро киян приїхали на відпочинок в Микуличин та поселилися в приватний котедж “Сімка”.

“Вони готували їжу самостійно. 25 серпня туристи їли власноручно приготований шашлик, який зберігався без відповідних температурних умов”, — йдеться у дописі.

Погіршення самопочуття відпочивальники відчули увечері 26 серпня. Наступного дня сімох туристів ушпиталили до лікарні з попереднім діагнозом харчова токсикоінфекція.

“Хворі скаржилися на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39ºС”, — повідомляють в Держпродспоживслужбі.

Стан хворих — середнього ступеня важкості.

Спеціалісти Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадують, що для профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно:

  • не вживати їжу і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності. Зберігати харчі тільки у спосіб, зазначений на пакуванні, та у встановлений термін;
  • не купувати харчі на стихійних ринках або з рук у людей;
  • не готувати страви із запасом; приготовані страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку;
  • зберігання приготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 години;
  • не брати у дорогу харчі, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.