Українці зможуть їздити безкоштовно в регіоні Гельсінкі ще до кінця жовтня

Новини, Політика

До 31 жовтня українці ще можуть користуватися правом безкоштовного проїзду у столичному регіоні (Гельсінкі, Еспоо, Вантаа, Сіпоо) на транспорті HSL.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на українська служба Yle.

Безкоштовний проїзд можливий за пред’явленням паспорта України або іншого документу, наприклад, виданого міграційною службою.

Транспортна компанія HSL, яка управляє громадським транспортом у столичному регіоні, а це зокрема метро, трамваї та автобуси, запропонувала безкоштовний проїзд українцям ще 3 березня.

“Ми хотіли запропонувати українцям допомогу в абсолютно безпрецедентній та винятковій ситуації: в Європі почалася велика війна, і тисячі людей до Фінляндії в дуже короткий термін. Кілька інших операторів громадського транспорту в Європі та Фінляндії на той час також прийняли подібне рішення”, – сказано в повідомленні на сайті HSL.

Право безкоштовного проїзду продовжували кілька разів. Його вирішили закінчити з 1 листопада, бо вважають, що в такому випадку мали б надавати безкоштовний проїзд всім людям, що полишають регіони з військовими діями.

Крім того, в компанії вважають, що ті українці, які не можуть собі дозволити проїзд на громадському транспорті, можуть звернутися до відповідних органів по допомогу.

Так, за підтримкою в оплаті проїзду можуть звернутися студенти та школярі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.