За пів року повномасштабної війни Івано-Франківщина прийняла понад 146 тисяч вимушених переселенців

Новини, Політика

За пів року повномасштабної війни в Україні Івано-Франківщина прийняла понад 146 тисяч вимушених переселенців, з них — понад пів тисячі паліативних пацієнтів.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресконференцію заступниці голови обласної військової адміністрації Людмили Сірко.

За її словами, зараз тривають ремонтні роботи у приміщеннях, куди переселять людей, які досі проживали в освітніх закладах. Загалом на території Івано-Франківської області ремонту потребують 98 таких об’єктів.

Облаштовувати приміщення всім необхідним та надавати психологічну підтримку переселенцям зголосилися більше десятка українських та міжнародних організацій, розповіла голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук. Вона подякувала за підтримку волонтерам і повідомила, чого передусім зараз бракує в області для облаштування житла для переселенців.

“Ми плануємо ще прийняти людей з тих областей, де йдуть бойові дії. Буде відбуватися евакуація. Нам потрібні пересувні мобільні душові кабінки з пральними машинками. Це — такі мобільні вагончики, які можна перевозити з одного місця на інше місце за потреби. Це — те, що на часі”, — каже Світлана Онищук.

Представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів” на Прикарпатті працюють з березня 2022 року. За словами координатора організації Пауло Міланезіо, їхні фахівці надали психологічну допомогу понад тисячі переселенців, серед яких — сотні дітей. Окрім цього, “Лікарі без кордонів” забезпечують область гуманітарною підтримкою, мобільними клініками та проводять тренінги з медиками.

“Лікарі без кордонів” працюють по всій області й допомагають в різних районах Франківщини. Це — психологічні консультації: індивідуальні та групові. Більше як 1 000 консультацій провели переважно для переселенців, також йде акцент на дітей та їхніх батьків, бо це — вразливі верстви населення”, — розповідає Пауло Міланезіо.

В Івано-Франківській області зараз перебувають приблизно 20 представників цієї організації. Волонтери кажуть: залишатимуться в регіоні, допоки тут буде необхідна їхня робота та підтримка.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.