Україна отримає «митний безвіз» із ЄС вже цього року – Шмигаль

Новини, Політика, Суспільство, Туризм
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна отримає «митний безвіз» вже у 2022 році.

Про це він написав у Телеграмі, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Україна отримає «митний безвіз» вже цього року! Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій”, – зазначив глава уряду.

За його словами, «митний безвіз» — це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. Це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці, додав Прем’єр-міністр.

«Прямо зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її диджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через Дію», – нагадав глава уряду.

Він зауважив, що «митний безвіз» стане вже четвертим цього року – після «енергетичного безвізу» в березні та «транспортного» й «економічного» безвізів улітку.

«Те, на що відводилися роки, ми робимо за місяці. А тому ми впевнені, що Україна буде готова до членства в ЄС вже у 2024 році», – наголосив Шмигаль.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.