Українець Усик феєрично захистив чемпіонські пояси та присвятив свою перемогу ЗСУ – як це було (фото)

Новини, Політика, Суспільство

Українець Олександр Усик та британець Ентоні Джошуа зустрілися в другому поєдинку за 4 чемпіонські пояси суперважкого дивізіону.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Укрінформ.

Український чемпіон Олександр Усик захистив свої пояси WBO, WBA, IBF та IBO у надважкій вазі у реванші з британцем Ентоні Джошуа. Бій проходив у місті Джидда, Саудівська Аравія. Також українець виборов пояс за версією журналу The Ring, яким раніше володів чемпіон WBC британець Тайсон Ф’юрі,повідомляєsport24,  пише ПІК.

image 1 3 scaled

01:04. На ринг запрошується чемпіон світу у хевівейті Олександр Усик.

“Не дамо свій край нікому, краще згинемо в бою”, – українець з’являється у саудівській залі під традиційну пісню.

 02:06. Це перемога! Усик захищає свої титули у реванші з Ентоні Джошуа за роздільним рішенням суддів та поповнює колекцію чемпіонським поясом The Ring.

Перший раунд. Джошуа з перших секунд займає центр рингу, втім Усик успішно відвоює його. Олександр встигає завдати перший джеб – дебютна трихвилинка в активі українця.

Другий раунд. Усик успішно проводить розвідку неробочою правою. Джошуа подекуди читає плани чемпіона та відповідає зустрічними прямими. Наприкінці раунду Олександр збиває дихання британця ударом по корпусу.

Третій раунд. Українець віддає центр рингу та викликає ЕйДжея на рубку до канатів. Британець завдає жорсткий боковий по блоку Усика та намагається перевести дихання у клінчі – Олександр втікає.

Четвертий раунд. Джошуа випробовує підказку наставника Роберта Гарсії: джеб і хук – невдало. Натомість Усик лівим прямим пробиває захист опонента.

П’ятий раунд. Розвідка суперників завершилась, починається головна частина бою. ЕйДжей пробиває нижче пояса Усику. Рефері дає час відновитись українцю. Олександр відповідає на нахабність британця джебом у щелепу, однак розвивати атаку не поспішає.

Шостий раунд. Ентоні спробував пробити корпус українця. Усик приймає неприємні удари на рукавиці.

За оцінками експертів BoxingScene Олександр Усик наразі лідирує в поєдинку за очками.

Сьомий раунд. Джошуа брудно клінчує – притримує лівою рукою Усика, а правою шукає слабину в корпусі. Праве око британця помітно набрякло – це сліди ударів від робочої Олександра.

Восьмий раунд. Рефері дає можливість боксерам перепочити, поки з рингу витирають воду. Усик заступає за ногу британця. Джошуа ледь не опиняється на настилі через підніжку, схоже, він так і не привчився боксувати з шульгою. Ентоні притискає Олександра до канатів і намагається пробити корпус – Усик витримує потужний удар по печінці.

Дев’ятий раунд. ЕйДжей пробудив у собі звіра. Британець брудно клінчує, а потім завдає серію жорстких ударів, ганяючи Усика по рингу. Українець рятується в клінчі та намагається відновитись. Жахливий раунд для Олександра, але він його витримує!

Десятий раунд. Усик класно працює джебом. Серія за серією Олександр забирає раунд у свій актив. Ентоні Джошуа вкотре брудно б’є нижче пояса, за що українець карає його потужним аперкотом лівою. Отаман знову на коні!

Одинадцятий раунд. Джошуа важко тримається на ногах, натомість українець ледь не витанцьовує навколо нього гопака. Наприкінці трихвилинки суперники обмінюються неприємними ударами по корпусу.

Дванадцятий раунд. Це фінальні три хвилини! Британець з перших секунд спробував сховатись у клінчі, але Усик його відштовхує та йде у напад. Хуки Олександра успішно потрапляють у ціль – Джошуа провалюється і налягає усіма 110 кілограмами на українця. Олександр завершує бій на мажорній ноті.

усик

Усик подякував Богу та ЗСУ.

“Я присвячую перемогу Україні, ЗСУ, всім, хто захищає країну”,– додав український чемпіон.

Згідно зі статистикою ударів CompuBox, Олександр Усик значно перевершив свого опонента Ентоні Джошуа за кількістю завданих ударів: 712 проти 492. Також українець зміг завдати більше точніших ударів — 170 проти 124 у британця.

Нагадаємо, що Усик викупив права на трансляцію бою з Джошуа, аби українці могли дивитися його безкоштовно. А під час зважування 19 серпня Олександр Усик зʼявився перед опонентом у вишиванці та шароварах.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.