Вибухи у Криму вивели з ладу більшу частину авіації ЧФ РФ – західний чиновник (відео)

Новини, Політика

Вибухи на аеродромі Саки в окупованому Криму призвели до того, що більше половини бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на західного чиновника на умовах анонімності, якого цитує “Європейська правда”.

@gudzinskiyrost #tik_ok #росія #россия #тік_ток💥🔥 #агресор🤬росія🇷🇺 #тик_ток #агресор🤬росія🇷🇺 #тик_ток #путин #24лютого2022💔 #крим #севастополь #керч #кримский_мост #георгиевское #джанкой #саки #хлопки #крим ♬ оригінальний звук – Рост Гудзінський

Посадовець сказав, що Україна зараз послідовно досягає “кінетичних ефектів” глибоко в тилу російської армії, що має суттєвий вплив на матеріально-технічну підтримку Росії та “значний психологічний вплив на російське керівництво”.

“Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі Саки 9 серпня вивели з експлуатації більше половини бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту”, – сказав чиновник.

Чиновник сказав, що Чорноморському флоту набагато важче функціонувати, ніж “флотилії берегової оборони”, яка лише час від часу завдавала ракетних ударів, і що його спроба загрожувати десантним нападом на Одесу була провалена.

Чиновник додав, що загалом війна перебуває у “моменті майже оперативного застою”.

“Сухопутні сили жодної зі сторін не мають достатньо зосередженої наземної бойової потужності для проведення ефективних наступальних дій, які будь-яким чином суттєво вплинули б на хід війни”, — сказав він.

Раніше британська розвідка заявляла, що в результаті вибухів на військовому аеродромі Саки Росія втратила щонайменше вісім бойових літаків, хоча сам аеродром залишився придатним для використання.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.