У “Бандерівському Схроні” на Івано-Франківщині волонтери шиють одяг для бійців (відео+фото)

Політика, Суспільство

У “Бандерівському Схроні” на Івано-Франківщині волонтери організували швейну майстерню.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Починаючи з березня 2022 року, тут шиють одяг для поранених, хірургічні халати, військові панами та москітні сітки.

Як налагодили виробництво та хто долучився до волонтерів, читайте у матеріалі Суспільного.

Співзасновниця “Бандерівського Схрону” Наталія Черній за освітою — архітекторка, однак за п’ять місяців повномасштабної війни вдосконалила і навички кравчині.

схрон іф
Співзасновниця “Бандерівського Схрону” Наталія Черній. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Всі, хто шиють, — це непрофесійні швачки. Хтось десь шив більше, хтось — менше. Я сумочки шила для нашої майстерні “Бандерівського Схрону” з мішковини. Якби мені сказали, що зшию сама панаму, ще й викрійку до неї зроблю, я б не повірила”, — каже Наталія Черній.

Дбають у “Схроні” і про логістику виробництва. Наталія каже, що це — непросто. Тканину, пояснює волонтерка, везуть з Одеси та Хмельницького. З нитками та фурнітурою допомагають місцеві підприємці. Пошиття взяли на себе працівники театру ляльок, колективи ліцеїв № 10 та № 20 з Івано-Франківська, а також небайдужі жителі села Саджава. Крім того, допомагають і люди з інших регіонів України. Волонтери ж доправляють продукцію у різні медзаклади та на фронт.

схрон іф
Таку панаму для військових шиють у “Бандерівському Схроні”. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Аби вчасно пошити одяг для військових та медиків, волонтерам завжди бракує і робочих рук, і грошей. Проте виготовити одяг значно дешевше, ніж його купувати, каже Наталія Черній.

Також волонтери планують шити й зимовий одяг для військових. Восени, каже Наталія Черній, потрібно буде закупити флісову тканину, а замість москітних сіток та панам шити балаклави.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.