Російські окупанти планують обстріляти Запорізьку АЕС з техніки під українським прапором – розвідка

Кримінал, Новини, Політика

У Головному управлінні розвідки Міноборони припускають, що російські окупанти планують обстріляти Запорізьку АЕС із техніки під українським прапором.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на прес-службу ГУР у своєму Telegram-каналі.

“Окупанти обстрілюють ЗАЕС з села Водяне (Запорізька область) і готують провокації під українським прапором”, – йдеться у повідомленні.

Так, один з артилерійських ударів рашистів пошкодив перший блок насосної станції цеху теплових та підземних комунікацій, а ще один “приліт” призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС.

Також в результаті ворожих обстрілів відбулося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що викликало значне задимлення, а гасіння пожеж, спричинених обстрілами, ускладнено через обстріл пожежної частини.

“Одночасно окупанти активно створюють “картинку” для власної пропаганди. З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси “масовки”, яка має виконувати роль начебто “місцевих жителів та персоналу”. Справжні місцеві мешканці та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках”, – повідомили у розвідці.

Також зазначається, що до стели “Енергодар” на в’їзді в місто російські окупанти підігнали самохідну артилерійську установку “Піон” з нанесеною білою фарбою літерою “Z”.

“На САУ піднято синьо-жовтий український прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій з метою звинувачення ЗСУ”, – припускають у розвідці.

Як повідомляв УНІАН, російські війська окупували ЗАЕС на початку березня, завівши туди близько 500 своїх військових, танки та важке озброєння, зокрема вибухівку. Працівникам АЕС доводиться працювати під прицілом автоматів та в умовах сильного психологічного тиску. Також на станції присутній персонал “Росатому”.

5 серпня окупанти обстріляли Запорізьку АЕС. Зокрема поцілили у високовольтну лінію зв’язку, її було пошкоджено, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист.

Також три “прильоти” були зафіксовані прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де розташований ядерний реактор. Серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Повідомлялось про ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, а також високу пожежну небезпеку.

6 серпня окупанти влучили по майданчику Запорізької АЕС безпосередньо поряд зі сховищем відпрацьованого ядерного палива.

11 серпня загарбники знову обстріляли Запорізьку АЕС і території поблизу атомного об’єкта.

Цього ж дня президент України Володимир Зеленський, коментуючи ситуацію на Запорізькій АЕС, заявив, що Росія вкотре пробила дно у світовій історії тероризму.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив про існування вірогідності того, що окупанти ухвалять рішення підірвати Запорізьку АЕС.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.