Ярослав Семкович став медичним директором Івано-Франківської обласної дитячої лікарні

Здоров'я, Новини, Суспільство

Кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячих хвороб післядипломної освіти, дитячий лікар анестезіолог («Вища кваліфікаційна категорія»), лікар-педіатр («Вища кваліфікаційна категорія») лікар-анестезіолог («Спеціалізація»), військовий анестезіолог Ярослав Семкович став медичним директором Івано-Франківської обласної дитячої лікарні. Про це повідомив у соцмереж генеральний директор лікувального закладу Тарас Мельник.

Про це інформує щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на Версії.

Радий поділитися новиною про призначення Ярослав Семкович медичним директором Обласна дитяча лікарня – Івано-Франківськ!

Ярослав – кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячих хвороб післядипломної освіти, дитячий лікар анестезіолог («Вища кваліфікаційна категорія»), лікар-педіатр («Вища кваліфікаційна категорія») лікар-анестезіолог («Спеціалізація»), військовий анестезіолог.

В січні 2015 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив військовим анестезіологом в 61 військово-медичному госпіталі на території Донецької області. Демобілізований у 2015. Нагороджений Президентом України «Орденом за мужність III ступеня».

В травні 2018 року пройшов стажування в Тартуській університетській клініці анестезіології та інтенсивної терапії, Естонія. В жовтні 2018 пройшов сертифікований курс Американської Асоціації Серця (АНА) і став інструктором з надання допомоги хворим із гострими кардіологічними станами.
З 2019 року є інструктором курсу «Підтримка життя під час травми. Українська програма», ГО «Захист патріотів».

В 2022 році пройшов стажування у Франції, м.Мец на базі тренінгового центру UOSSM з надання допомоги в екстремальних ситуаціях та при бойових діях. Отримав сертифікат інструктора.
На постійній основі проводить тренінги, майстер-класи, фахові школи з базових реанімаційних заходів та критичних станів у дітей для лікарів-педіатрів, сімейних лікарів, лікарів медицини невідкладних станів, що підпорядковуються ІФ ДОЗ ОДА.

Є членом низки міжнародних та всеукраїнських профільних організацій: Європейська Асоціація регіонарної анестезії (ESRA), Європейська Асоціація Анестезіологів (ESА), Українська асоціація регіонарної анестезії та терапії болю (УАРА), Західноукраїнська академії педіатрії (ЗУАП).

Є автором 87 наукових праць, з них 39 статей, 5 патентів, 5 раціоналізаторських пропозицій, 3 інформаційних листи, 5 методичних рекомендацій, 24 тез матеріалів наукових конференцій, 3 монографій, 3 навчально-методичних посібників.
Успіхів у новій ролі!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.