Незламний Герой України, командир полку “Азов” Денис Прокопенко, за позивним «Редіс» (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко, за позивним «Редіс», 31 рік,  український офіцер, підполковник Національної гвардії України, командир полку “Азов”, Герой України.

Про це пише щоденна онлайн – газета  Голос ІФ з посиланням на сайт Воїн-інфо.

Денис закінчив факультет германської філології Київського національного лінгвістичного університету за спеціальністю «Викладач англійської мови». Водночас займався спортом. Він один з активних уболівальників футбольного клубу «Динамо» (Київ).

З 2014 року бере участь в антитерористичній операції на сході України у складі «Азову». В «Азові» виявив лідерські якості і став командиром взводу, роти, а згодом батальйону. У вересні 2017 року призначений командиром Окремого загону спеціального призначення «Азов».

«Редіс – приклад, що надихає. Справжня людина слова та честі. Під час повномасштабного російського вторгнення саме він взяв на себе оборону Маріуполя і протримав її понад 80 днів у повній облозі.

На 86-й день кругової оборони Маріуполя був отриманий наказ від вищого військового керівництва про збереження життя та здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста.

18 червня командир полку «Азов» Денис Прокопенко передав командування полком майору Микиті Надточію до моменту свого повернення з полону.

Денис Прокопенко та бійці «Азову» демонструють всьому світові стійкість, патріотизм та незламність духу, перебуваючи у ворожому полоні. Українці ні на хвилину не забувають про Вас. Віримо, що стіни впадуть! Віримо, що Ви повернетеся до дому. Віримо у нашу спільну перемогу! Уся Україна бореться за Вашу свободу!

Якщо ти українець, підпишись на цей канал. Тут я розповідаю усю правду про війну росії проти України, політичні, економічні новини держави та світу. Будьмо разом!

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.