ДБР викрило групу шахраїв, які відбирали майно в українців

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру групі шахраїв, які відбирали майно в українців.

Працівники ДБР викрили організовану злочинну групу. Зловмисникишахрайством відбирала майно громадян України. Зокрема, неповнолітніх.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР, передає щоденна онлайн – газета  Голос ІФ.

Зазначається, що до злочинної групи входили колишній депутат однієї з обласних рад України та колишній працівник керівної ланки одного із Департаментів Національної поліції України, нотаріуси, а також іноземці. Зловмисники вносили недостовірні дані до офіційних документів та несанкціоновано змінювали відомості в офіційних реєстрах. Таким чином відбирали власність, а потім легалізували її через різні незаконні схеми.

Встановлено, що шахраї заволоділа майном громадян України принаймні на 2,2 млн грн. Інші оборудки ще встановлюються. Серед жертв виявлена й 10 річна дитина.

Правоохороні провели обшуки в учасників організованої групи та дотичних осіб. Було вилучено документи, які підтверджують вчинення злочинів, мобільні телефони, електронні носії інформації, оригінали документів, а також гербові печатки різних державних установ та судів.

Пдозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Слідчі дії тривають, встановлюються інші учасники організованої групи та особи, які сприяли вчиненню злочинів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.