Ринок праці в Івано-Франківську: найпопулярніші сфери та заробітна плата

Новини, Суспільство

Для підтримки України та наближення перемоги вкрай важливо працювати в тилу, який забезпечує, зокрема, матеріальні потреби фронту.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням Фіртку.

Як в Івано-Франківській територіальній громаді змінився ринок праці за понад сто днів війни, скільки готові платити роботодавці та які вакансії мають найбільший попит — журналістка Фіртки розпитала у заступниці директора Івано-Франківського міського центру зайнятості Вікторії Максимів.

Так, за словами посадовиці, сьогоднішні події внесли корективи в ситуацію на ринку праці.

«Якщо говорити про січень-травень 2021 року у порівнянні з аналогічним періодом цього року, то у 2022 році статус безробітного в Івано-Франківському міському центрі зайнятості отримали 1 759 людей. Це на 72 людини менше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Протягом січня-травня цього року працевлаштувались 472 безробітні, що на 223 людини менше, ніж в аналогічному періоді торік», — ділиться Максимів.

В Івано-Франківському міському центрі зайнятості продовжують шукати кадри. Найчастіше мають попит робітничі професії.

Найбільша потреба наразі у швачках, кухарях, чергових стрілкових постів та водіях автотранспортних засобів. Крім того, шукають підсобних робітників, фармацевтів, комплектувальників меблів, офіціантів, перукарів та барменів.

Також у базі даних зареєстрували актуальні вакансії працівників медичної галузі. Заробітна плата яких становить від 6 500 до 20 000 гривень.

Зазначимо, що в Івано-Франківську на кожну вакансію в середньому припадає чотири претенденти.

Водночас загалом, якщо порівнювати зарплату у червні з довоєнним періодом, істотних змін у структурі матеріальної винагороди не відбулося. Як роботодавці, так і кандидати підвищували межу суми винагороди.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 8 529 гривень, що в порівнянні з довоєнним періодом більше на 878 гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.