Шпигуни ЦРУ передають таємні дані в Києві, по країні діє мережа коммандос НАТО – NYT

Новини, Політика

Американські журналісти дізналися зі своїх джерел, що спецагенти ЦРУ в Києві передають українському керівництву чутливу інформацію західних шпигунів, а по всій Україні діє підпільна мережа спецпризначенців із різних країн НАТО.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на New York Times слова кількох неназваних високопосадовців США та країн Європи.

У Києві діє низка аґентів Центрального розвідувального управління США, яке передають надзвичайно таємні дані американської розвідки безпосередньо до українського військово-політичного керівництва.

Американські посадовці свідомі того, що присутність цих аґентів у Києві відома російським спецслужбам.

Водночас ці спецагенти є фахівцями з протидії тероризму та організацією підпільної боротьби в країнах, на кшталт Іраку чи Афганістану. За словами ветерана ЦРУ й колишнього заступника директора Розвідувального управління Пентагону Даґласа Вайза, українці потребують експертизи в конвеційній сухопутній військовій тактиці проти регулярної армії, а не експертів з ведення партизанської боротьби, як це було в Афганістані.

Кілька десятків бійців сил спеціальних операцій (командос) різних країн НАТО продовжують діяти всередині України, в тому числі з Великої Британії, Литви, Канади й Франції. Деякі з них постійно перебувають в Україні, а частина здійснюють ротацію, виїжджаючи за кордон та повертаючись до України періодично.

За словами трьох американських посадовців, ця мережа спецаґентів займається координацією маршрутів перевезення західного озброєння від кордонів України до передових підрозділів, а також тренуванням й інструктажем для українських військовослужбовців.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.