Відомо, який радіаційний фон на території Івано-Франківської області (таблиця)

Новини, Суспільство

Станом на 25 червня показник радіаційного фону становить від 0,10 – до 0,12 мкЗв/ год.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Це при пороговому значенні 0,32 мкЗв/год.

Так, спеціалісти вимірюють у десятьох контрольних точках, які розташовані в окремих населених пунктах області.

Також фахівці Центру та відокремлених структурних підрозділів проводять щоденний моніторинг якості та безпечності води питної, яку подають населенню.

“На сьогодні не зафіксовано перевищень мікробіологічних та санітарно-хімічних показників. Вода відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПіН 2.2.4-171-10”, – йдеться в повідомленні.

Тим часом найвищий радіаційний фон на Прикарпатті спостерігають в Івано-Франківську (вулиця Шевченка 4), в Коломиї  та Снятині.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.