Івано-Франківська дитяча лікарня отримала три сучасні «швидкі»

Здоров'я, Новини, Суспільство

Три автомобілі швидкої допомоги отримала Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня 23 червня.

Як інформує Івано-Франківська обласна державна адміністрація, така допомога стала можливою завдяки постійній співпраці з іноземними гуманітарними партнерами та волонтерами, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Один з автомобілів — Ford, вартістю 126 627 гривень, отримали з Австрії, а саме від Pfaree Neuottakring (Katholische Kirche). Карета «швидкої» обладнана носилками, кисневою розводкою, штативами для інфузій. Авто слугуватиме для приймального відділення закладу.

Ще одну машину швидкої допомоги RENAULT TRAFIC, 2020 року випуску та вартістю понад мільйон гривень передали від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Цей автомобіль обладнаний найнеобхіднішим устаткуванням та сумкою невідкладної екстреної медичної допомоги. Його планують закріпити за відділенням інтенсивної терапії та анестезіології для транспортування маленьких пацієнтів та для виїздів неонатальної бригади до хворих діток.

Третій автомобіль швидкої допомоги — MERCEDES-BENZ, вартістю 486 216 гривень від Фундації «Вітрила свободи» з м. Амстердам. Також подбали волонтери й про максимальне його наповнення, а саме носилки, кисневу роздатку, штативи для інфузій, апарат ШВЛ, лінеомат, атмос та дефібрилятор. Саме цю «швидку» будуть використовувати для відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, зокрема, для виїзної паліативної допомоги хворим діткам.

«Отримати три автомобілі швидкої допомоги — це дуже вагома підтримка та неабияке сприяння для якісного, ефективного та своєчасного надання медичної допомоги маленьким пацієнтам.

Адже діти — це наше майбутнє і ми робимо все можливе, щоб наша нація була не тільки здоровою, але і єдиною і незалежною», — зазначив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.