Загинули троє військових із Прикарпаття у боях за Україну (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Сумні новини надійшли в Івано-Франківську, Рогатинську та Ямницьку громади.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

20 червня у Івано-Франківську попрощались із Героєм. Михайло Гончар загинув, захищаючи рідну землю, на московсько-українській війні. Поховали воїна на Алеї Слави у Чукалівці. Щирі співчуття родині та близьким загиблого висловив міський голова Руслан Марцінків.

Військовослужбовець коломийської “десятки” Михайло Гончар загинув 15 червня.

У героїчному бою із російським агресором загинув молодий юнак Назарій Гладкий із Рогатинщини, йдеться на Facebook-сторінці Заланівської гімназії.

Назарій Гладкий навчався у Заланівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів з 2006 року до 2010 року. Під час навчання був надзвичайно здібним, товариським, доброзичливим, ввічливим, скромним, стриманим. Мав багато друзів. Сумлінно виконував громадські доручення, мріяв стати президентом. Брав активну участь у культурно-мистецькому та спортивному житті школи. Був наділений високими моральними чеснотами і глибокими духовними цінностями.

З дитинства Назар відчував в собі поклик допомагати людям і після закінчення школи вирішив вступити в Львівський медичний університет імені Данила Галицького, де набирався знань, які йому знадобились в теперішньому часі. З настанням війни Назар з першого дня дуже вміло використовував всі набуті знання і взяв на себе велику відповідальність — людське життя.

Четвертого липня Назар міг би святкувати свій 22-ий день народження, повідомляє про втрату Рогатинська громада.

12 червня Назар став добровольцем. Виконував бойове завдання на Харківському напрямку. І саме там днями наш земляк Назар Гладкий прийняв свій останній бій. Прощання з Героєм відбудеться сьогодні, 21 червня, у Львові. Відтак кортеж з тілом військового вирушить на Рогатинщину, у село Залип’я, де о 15:00 розпочнеться чин похорону.

У тяжких боях з російськими окупантами трагічно обірвалося життя жителя Ямницької громади Володимира Савчака.

Народився Володимир Савчак 28 лютого 1981 року у Ямниці. У березні герой пішов захищати рідну землю від окупанта. Володимир служив на передовій оператором мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону однієї з військових частин. 19 червня 2022 року серце нашого земляка зупинилося внаслідок артилерійського обстрілу, завданого російськими військами поблизу населеного пункту Врубівка Луганської області, йдеться в офіційному повідомленні.

“Усією громадою висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким захисника, який віддав своє життя, оберігаючи Україну. Вічна пам’ять, вдячність і слава загиблому герою!” — пишуть на сторінці громади.

Про церемонію прощання та чин похорону обіцяють повідомити додатково.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.