Українці “залишили” у кафе та ресторанах понад 2 млрд грн у травні – ПриватБанк

Економіка, Новини, Суспільство

У травні-2022 українці стали на 54% частіше розплачуватись банківськими картками в кафе та ресторанах, ніж у квітні. Обсяг таких оплат досяг 2,3 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зазначається: кількість оплат покупок картами у травні зросла на 21% – зі 146 млн транзакцій у квітні до 177 мільйонів.

“Відповідно витрати на купівлю товарів та послуг банківськими картками також зросли на 21%. 42,3 млрд грн у травні проти 34,9 млрд грн у квітні 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується: переважна частка карткових витрат українців йде на оплату продуктів харчування – порівняно з квітнем, у травні вона збільшилася на 12,6% до 21,3 млрд грн. Це становить понад 50% загального обсягу оплати покупок картками.

Крім кафе та ресторанів, значно зросли обсяги оплат у магазинах техніки та електроніки, а також мережах АЗС. До 2,9 млрд грн і до 1,23 млрд грн відповідно.

“Споживчий ринок поступово відновлюється після різкого падіння в перші тижні війни. Зростання кількості покупок відбувається як за рахунок збільшення пропозиції торгових мереж та малого бізнесу, так і активного зростання кількості торгових точок, що приймають картки до оплати”, – зазначили в банку.

Там наголосили: найбільшими темпами відновлюють товарообіг підприємці та малий бізнес. Порівняно з квітнем на 20%, у загальнонаціональних торгових мережах обсяги оплати картками зросли на 16,5%.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.