Розвідка боєм біля Слов’янська та бої за повний контроль над Сєвєродонецьком: ситуація на фронті зранку 17 червня (відео)

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство

Триває 114 доба повномасштабної війни, яку розпочала росія. Окупанти продовжують атаки на Донбасі та намагаються не пропустити ЗСУ до держкордону на Харківщині.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Генштаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські війська продовжують вести розвідку, обладнувати позиції та охороняти державний кордон. Зберігається загроза ракетних та авіаударів.

На Сіверському напрямку тривають демонстративні дії: росіяни обстріляли з артилерії прикордонні українські позиції Сумської та Чернігівської областей.

На Харківському напрямку російські війська зосереджені на утриманні зайнятих рубежів і недопущення ЗСУ до держкордону та в тил військ, які діють на Слов’янському напрямку. Окупанти намагались провести розвідку боєм біля Кочубіївки, українські війська відповіли вогнем і ті — відійшли.

На Слов’янському напрямку росіяни зосередились на продовженні наступу на Слов’янськ. Ведуть розвідку боєм в районі Краснопілля, бій триває. Окупанти намагались взяти під повний контроль село Богородичне, але ЗСУ відбили штурм.

Намагаючись створити умови для розвитку наступу на Слов’янськ, ворог застосовує артилерію у районах Долини, Краснопілля, Дібрівного та Вірнопілля.

На Лиманському напрямку активних дій окупанти не вели. На Сєвєродонецькому напрямку російські війська продовжують стріляти зі ствольної та реактивної артилерії по українських позиціях. Завдали авіаудару по Устинівці. Тривають бої за повний контроль над Сєверодонецьк. Окупанти переміщують на напрямок додаткових підрозділів реактивної артилерії.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили ворожий штурм у напрямку Золотого, ворог відійшов. Окупанти спробували висунутись у напрямку Василівки та Берестового, ЗСУ змусили їх відступити.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних наступальних дій не було. Завдали авіаударів поблизу Нью-Йорка, Авдіївки та Побєди.

На Південнобузькому напрямку росіяни стріляли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню у районах Кульбакіного, Миколаївки, Степової Долини, Мурахівки, Новопавлівського, Шевченкового, Зорі, Партизанського, Квітневого, Новогригорівки, Киселівки, Князівки, Осокорівки, Лупаревого та Посад-Покровського. Українська авіація завдавала ударів по скупченнях росіян у Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини.

Окупанти досі блокують цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. В його акваторії зараз є два носії крилатих ракет «Калібр».

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.