Три сценарії бойових дій: розвідка США прогнозує розвиток подій на Донбасі

Новини, Політика, Суспільство

Аналітики розвідслужб США вважають, що вторгнення росії підходить до чергової ключової точки, яка багато в чому визначить подальші події. Західні політики розглядають три можливі сценарії.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на CNN, ЛIГА.Новости

Основними вважаються два варіанти, третій належати до категорії “не виключено, але дуже малоймовірно”.

По-перше, росія може покроково добиватися незначних успіхів на Донбасі. Це означає постійні локальні наступи і, можливо, повільне просування вперед через перевагу чисельності артилерії та особового складу.

По-друге, фронт може зупинитися і залишатися нерухомим на місяці, а то й на роки. Це призведе до величезних жертв з обох боків, а для Заходу значно посилить загрозу зростання кризи через виснаження світової економіки.

Третій варіант, який політики вважають малоймовірним, полягає в тому, що російський диктатор володимир путін вирішить переглянути найближчі завдання вторгнення, оголосити про “перемогу” і спробувати мінімізувати військові дії.

Через те, що Україна поки що не має достатніх ресурсів для масштабного контрнаступу на Донбасі, ініціатива у веденні бойових дій на цьому фронті, як і раніше, залишається за росією і вибір сценарію робиться кремлем.

CNN пише, що в США “дедалі більше побоюються, що путін зрештою зможе використати захоплену частину території України як плацдарм для подальшого просування”.

Розвідка стверджує, що росія зазнала втрат у розмірі до третини своїх сухопутних військ, проте “пробуватиме добиватись нових успіхів, не проводячи загальну мобілізацію”, яка вважається для путіна “політично небезпечним кроком”.

  • Заступник міністра оборони США Колін Кол вважає, що путін все ще не відмовився від планів захопити всю Україну чи значну її частину, але йому не вдасться це зробити.
  • У зведенні Інституту вивчення війни (ISW) йдеться, що українські контратаки на південному напрямку змусили російські війська 14 червня перейти до оборонних операцій.
Сергей Бережной
Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!
Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.