Таеквондисти з Івано-Франківська привезли п’ять золотих нагород Кубка Європи (фото)

Новини, Суспільство

У Болгарії завершися Відкритий Кубок Європи-2022 з Таеквон-До, на якому відмінні результати продемонструвала збірна України, основу якої складають спортсмени з Івано-Франківська. Престижні змагання проходили з 6 по 10 червня у місті Софії.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ  з посилання на “Вікна”.

Перший змагальний день розпочався для нашої команди із перемоги Ані Молофій, якій не було рівних у формальних вправах серед юніорок.

Натомість, за підсумками другого дня Кубку Європи з таеквондо вихованці франківської школи здобули п’ять золотих, дві срібних та п’ять бронзових нагород.

Зокрема, як повідомив наставник нашої збірної Олег Соловей, чудовими виступами порадували такі спортсмени з Івано-Франківська:

І місце: Кузьмін Артур (юніори, +75 кг); Чекіс Кіра (юніорки, 60 кг); Зубик Захар (юнаки, 52 кг); Молофій Анна (юніорки, 55 кг); Ткачук Роман (юніори, 62 кг).

ІІ місце: Приймак Лідія (юніорки, 65 кг); Самбуров Артем (юніори, 60 кг).

ІІІ місце: Матвійчук Тимофій (юнаки, 52 кг); Томенчук Дарія (юнаки, +45 кг); Амброзак Софія (юнаки, 45 кг); Передрук Денис (юніори, 68 кг); Магас Віктор (юнаки, +60 кг).

У заключний день Кубка Європи відбулися змагання з командного спарингу.

“Тут ми були на висоті, серед юніорів чорні пояси хлопці і дівчата, на шляху до золота обидві команди подолали дуже сильні аргентинські збірні, серед юнаків чорні пояси і тут наші хлопці не залишили шансу своїм суперникам, хлопці 12-14 років 4-1 куп, також перемога серед дівчат 12-14 років 4-1 куп”, — розповів наставник української збірної Олег Соловей.

Таким чином, збірна України з Таеквон-До завершує виступ на відкритому кубку Європи з результатом: 13 «золотих», 9 «срібних» і 12 «бронзових» нагород, що дало змогу посісти ІІІ загальнокомандне місце. Попереду — тільки Аргентина і Болгарія.

Спортсмени тренуються під керівництвом заслуженого тренера України Олега Солов’я та заслуженого майстра спорту України Катерини Соловей іпредставляються Івано-Франківську ДЮСШ №1 обласної ради.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.